keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Äiti, koska lumi sulaa?



Toivottavasti pian kuulemma, sillä koulussa oli tullut riitaa lumikasasta. Koko koulun kesken! No, kylän opinahjossa on vain reilut 20 oppilasta...
Tilanne oli ollut ilmeisesti sen verran tulehtunut, että päivän kaksi viimeistä tuntia oli käytetty riidan selvittelyyn ja yleisestikin kiusaamisen käsittelyyn. Olen ilahtunut, että opettajat tarttuivat asiaan näin perusteellisesti ja välittömästi. Kouluun oli kiva taas lähteä aamulla, kun asia oli selvitetty.

Kevätväsymys taitaa vaivata lapsiakin ja auringonpaistetta tarvittaisiin piristämään mieltä. Maaliskuu on ollut ihan liian pimeä, loskainen ja ankea. Ei ihme, että pienimpiäkin ahdistaa ja tulee riitoja.

Ei taida esikoisen toive lumen sulamisesta kuitenkaan ihan heti toteutua - sen verran lunta on ainakin meidän pihalla. Vai pitäisiköhän kiikuttaa koko kinos koululle. Siellä sille olisi ainakin käyttöä.




Räystään aluksen tulppaanit ovat onneksi kaikesta huolimatta sitä mieltä, että kevät on tulossa ja puskevat sitkeästi lehtiään kylmästä maasta. Vielä kun tuon taivaan harmauden lomasta pilkistäisi edes pieni auringonsäde. Se saisi taas maailman hymyilemään.

Ei kommentteja: