perjantai 20. maaliskuuta 2009

Taikataikinaa

Löysin kaapista pari pussia vehnäjauhoja, joiden parasta ennen päiväys oli mennyt jo - kröhm - jokin aika sitten umpeen. Olin jo kiikuttamassa niitä kompostiin, kun välähti: taikataikina. Suolaa ja vettä vähän lisäksi niin johan lapset pääsivät muovailemaan. Nyt pizzapalat ja muut herkut odottavat vielä maalaamista. Tämä siis pari päivää sitten.

Taikataikina ei jättänyt rauhaan, vaan oli päivän juttu myös eilen. Joka torstaiseen tapaan piti keksiä ohjelmaa parillekymmenelle pikkupartiolaiselle ja niinpä eilen illalla meidän keittiössä syntyikin peltikaupalla suolaisia tintti- ja tulkkuaihioita, jotka on tarkoitus viikon kuluttua maalata omiin tunnusväreihinsä.

Torstait ovat aina touhua täynnä, sillä ehdin töiden jälkeen olemaan kotona alle puoli tuntia ennen kuin ensimmäiset sudenpennut saapuvat. Kahden ryhmän ja kahden tunnin jälkeen kello onkin kahdeksan. Siinä vaiheessa on tädistä mehut puristettu, mutta silti tykkään - on nimittäin kiva nähdä, kun lapset tykkää.

2 kommenttia:

Prisca kirjoitti...

Oletpa reipas...Partioryhmiä...
Taikataikina on mahtavaa,hyvä kun muistutit ei olla pitkään aikaan tehty.

Anna kirjoitti...

Reipas? Kiitos. Täällä maalla ei ollut oikein vaihtoehtoa, kun rakkaan harrastukseni halusin välittää omille lapsille - muuta kuin ryhtyä itse toimeen.

Jauhot muuten löytyi, kun tein lehmänkasaleipää... Kiitos reseptistä! Hyvää oli!