perjantai 8. toukokuuta 2009

Voiton puolella

Vihdoinkin kevään kiireisin aika alkaa olla ohi. Touhua ja tohinaa on tosissaan riittänyt, mutta onneksi kaikki on loppujen lopuksi sujunut hienosti. Viime postauksessa mainitsemani juhlat olivatkin yllätyksekseni oikein hauskat ja ilta venyikin pitkään. Kotona vaan odotti einiinkiva yllätys.

Lämmitys oli mennyt pois päältä ja valotkin paloivat himmeästi. Vikakin löytyi vihdoin, kun saatiin sähkölaitoksen miehet paikalle. Meille tuleva ilmajohto (joo, niitä on siis vielä jossain) oli hankautunut ulkorakennuksen seinässä jotain peltiä vasten ja rikkoutunut. Tulipalo oli ollut todella lähellä, sillä kyseinen pelti oli sulanut! Onneksi selvittiin kuitenkin säikähdyksellä ja sillä, että sähköpiikin ansiosta vain kuukauden vanha kuivausrumpu sekä keittiön telkkari ja digiboksi olivat simahtaneet. Nyt pitäisi vaan saada aikaiseksi hoidella asia vakuutusyhtiön kanssa.

Kevään ohjelmaan kuuluu aina myös esikoisen taidekoulun kevätnäyttely:


Tämä kiltti lohikäärme annettiin tietenkin parhaalle kaverille.

Koulun kevätmarkkinat onnistuivat yli odotusten. Sää suosi ja kyläläisiä virtasi paikalle sankoin joukoin. Linnunpönttökauppakin sujui hyvin. Neiti A, ekaluokkalainen, otti myös osaa talkoisiin: askarteli julisteen, jossa luki 'A:n hierontapiste. Niskahieronta 1 €.' Tuottoa tuli 12 euroa, vaikka hieroja olikin suurimman osan aikaa tauolla eli ulkona poniratsastamassa...:)



Kirkonkylän koululla pidettiin keskiviikkona kulttuurikilpailut. Vanha perinne on hienosti elvytetty henkiin ja omat muistot kyseisista karkeloista palasivat elävästi mieleen. Oli yksinlaulua, runonlausuntaa, soittoa, piirustus- ja kirjoituskilpailu, tanssiesityksiä ym. ym.

Neiti A:ta vähän jännitti, kun joutui koko porukan ensimmäisenä lavalle esiintymään.

Ii, huusi auto. Olen iloinen.
Vaikka ajajani onkin satakiloinen.
Hän harrastaa jumppaa
ja kunnolla pumppaa.

Kaasua ja jarrua.
Kaasua ja jarrua.
Kytkintä käyttää.
Vilkkua näyttää.
Rattia kääntää.
Vaihdetta vääntää.
Siis kunnon autojumppaa.

Tulppaanitkin ovat kuin varkain alkaneet kukkia kaiken touhun keskellä..



Ei kommentteja: