perjantai 7. toukokuuta 2010

Mökille ollaan taas menossa viikonlopun viettoon!

Tästä lauseestahan voisi vaikka kuvitella, että perhe koirineen istahtaa autoon perjantaina työpäivän jälkeen ja hurauttaa rallatellen mökille.

Tai sitten on perhe, jolle epäsäännöllisyystilanteet ja järjestelyt aikatauluissa ovat jokseenkin normaaleja...

Mies, joka pääsee aikaisemmin töistä, hurauttaa perjantai iltapäivällä kotiin. Pakkaa tavaransa (lista kaikesta tarpeellisesta on sentään tehty jo edellisiltana), ottaa veneen auton perään ja lähtee huristelemaan mökille. Matkalla hän poikkeaa ostamaan itselleen evästä ja veneeseen peräöljyt, bensaa ym. tarpeellista. Kyllä hänkin vähän rallattelee, mutta samalla miettii mahtaako edellisiltana huollettu (paitsi, että ne peräöljyt puuttuu vielä) veneenmoottori lähteä käyntiin. Sillä kun on aina kevään ensi reissulla ollut tapana vähän sohlata. No, onneksi Ukki, joka on valmiiksi jo mökillään, voi tarpeen tullaan hätiin omalla veneellään.

Ukin vuoksihan tänä viikonloppuna saareen on matkaamassa isompi porukka, sillä Ukin tilaama saunapaketti on saapunut ja nyt olisi tarkoitus alkaa kokoamaan sitä heti lauantai-aamulla. Samalla Mummi saa kaikki lapset ja lastenlapset äitienpäiväksi luokseen.

Vaimo lähtee töistä kotiin pari tuntia myöhempään kuin mies. Hän hurauttaa suoraan kotiin ehtiäkseen viemään nuoremman tyttären partion yöretkelle. Retkitavarat on kerätty kasaan jo illalla, mutta lapsi saa pakata ne vasta juuri ennen lähtöä. Sillä tavalla hän ehkä vielä muutaman tunnin kuluttua muistaa mihin mitäkin on laittanut repussaan.... Taas huristellaan autolla ja tyttö jää retkikämpälle. Paluu sieltä on vasta seuraavana päivänä puolilta päivin.

Sitten... Niin mitä sitten? Tätä vaimo on pyöritellyt ajatuksissaan päivällä töissä. Tähän asti ohjelmasuunnitelma on selvä, mutta vielä täytyy käydä ruokakaupassa, apteekissa, pakata mökkikamppeet ja siivota kotona. Lauantai-aamuna pitää mennä muutamaksi tunniksi töihin ja mökillekin haluaisi mahdollisimman nopeasti sen jälkeen. Kävisikö kaupassa jo perjantai-illalla vai vasta mökkimatkalla? Pakata voi vaikka aamulla ennen töihin lähtöä, ei sinne paljoa tarvita. Huushollikin on niin sekaisin, kun viikolla on ollut joka ilta jotain ohjelmaa ja kauhea flunssakin päälle vielä. Ilta kannattaa siis käyttää siivoamiseen, kun kerrankin saa touhuta rauhassa, onhan hän kahdestaan kotona vanhemman tyttären kanssa.

Hetkinen!

KAHDESTAAN kohta yksitoista täyttävän esikoisensa kanssa. Tytön, joka on juuri aloittanut matkansa kohti teini-ikää. Tytön, jonka jalka saavutti juuri äitinsä jalan koon. Tytön, joka ei enää ole ihan lapsi, vaikka onkin.

Nyt on tulossa siis harvinainen ilta. Jos mies on pois kotoa, on yleensä kummatkin tyttäret kotona ja jos jompi kumpi tyttäristä on pois, on yleensä mies kotona.

Ohjelma muuttuu vaimon mielessä pikaisesti: naisten leffailta! Nopea selailu filmivuokraamon sivuilla ja juuri sopiva elokuva löytyy. Pikainen soitto vuokraamoon. Filmi odottaa varattuna, töiden jälkeen pitää muistaa käydä noutamassa se. Sitten kotiin, pikkusisko retkelle ja yhdessä esikoisen kanssa kauppaan herkku-ostoksille. Pakkaamiset ym. touhut ja murehtimiset jääköön huomiselle. Siivota ehtii ensi viikollakin. Nyt tartutaan hetkeen ja nautitaan!




















Onneksi tästä äidin teiniaikojen suosikista on tehty tuore versio. Toivottavasti tytärkin tykkää!

3 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Viettäkää ihana ilta ja mukava viikonloppu!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana juttu A, siis todella ihana! Love V

Anna kirjoitti...

Vekarus - Ilta oli ihana ja viikonloppukin oikein leppoisa. Toivottavasti teilläkin :)

Mrs. V - Kiitos! Oli oikein kiva kahdenkeskinen ilta neidin kanssa. Päästiin rauhassa juttelemaan nämä naiseksi tulemisen jutut. ♥