torstai 27. toukokuuta 2010

Väliaikatiedotus

Ämpäriperunat kasvavat kohisten. Tuntuu, että varret venähtävät yönkin aikana senttejä.

Toivottavasti kasvua tapahtuu myös mukulapuolella!


Näyttääkö nämä ihan 'normaaleilta'? Pitäisikö varren kasvua jotenkin hillitä?

Tai muita neuvoja ekakertalaiselle?

5 kommenttia:

Teija kirjoitti...

No kyllä noi mun silmään ihan perunoilta näyttää?? :D Oi että, uutta perunaa ja silliä.. Nam!

Ootko nostanut ämpäreitä päiväksi ulos? mulla on semmonen käsitys, että siellä ne jotenkin vahvistuu, eikä ehkä kasva niin nopsaan vartta? En kyllä varmaksi sano!

Kotivalo kirjoitti...

Oi nami, uudet perunat = ) Mulle on neuvottu aikanaan, että kun vartta on kasvanut muutama sentti, niin se "mullataan", eli päälle uudelleen multaa, jolloin peruna tekee enemmän "vauvoja".

Anna kirjoitti...

Teija - Juu, nam nam - satoa odotetaan kovin! Ulos nostamista minäkin mietin, mut kun nyt on ollut niin kalsa ilma, etten ole raskinut. Uloshan ne on tarkoitus jossain vaiheessa nostaa kokonaan.

Kotivalo - Me tehtiin just noin eli ensin laitettiin vaan muutama sentti multaa ja sitten, kun varret tuli jonkun verran esiin, lisättiin niin paljon kuin ämpäriin mahtuu. Ihan pikkasen muuten tekis mieli tutkia, onko siellä yhtään vauvaa tulossa ;)

Joana kirjoitti...

No jo on teillä perunat! Luulen, että jos lämpöä on paljon ja valoa vähän, varret venyvät, mutta ei kai tuo haittaa. Mukuloihin tuskin on vaikutusta. Meidän perheen ensimmäiset perunat eivät ole vielä edes maassa, kasvimaaurakka vielä pahasti vaiheessa.Puutarhuri haaveilee, kun pitäisi toimia. ;) Kiitos muistutuksesta, täytyypä suunnata illalla taimitarhalle.

Marjis kirjoitti...

Voih, eksyin ekaa kertaa tänne vastavierailulle kesken työpäivän, enkä malta odottaa, että pääsen kotiin lukemaan ja katselemaan oikein kunnolla. Näyttää ihanalta!