torstai 6. toukokuuta 2010

Pula-ajan reseptejä ja sotahistoriaa

Miehen isoäiti muuttaa pienempään asuntoon ja me kävimme pelastamassa sen, mikä ei kelvannut kenellekään. Eivät nämä varmaan roskiin olisi menneet, mutta ihmisillä taitaa olla hyllyt täynnä kirjoja. Vaan meilläpä tehdään lisää hyllyjä tarpeen vaatiessa!

Kirjojen mukana tuli pieni musta kansio otsikolla pula-ajan reseptejä. Isoäiti on parikymppisenä vuonna 1943 käynyt taloudenhoitokurssin, jolta nuo muistiinpanot ovat. Sivujen välistä tipahti pari muutakin nuoren rouvan tärkeää opaslehtistä. Julkaissut Kansanhuoltoministeriö... hih!

Ja mistä tietää, reseptikansio saattaapi olla vallan hyödyllinen nyt, kun ruokakaupan hyllyt ammottavat tyhjyyttään!



3 kommenttia:

Joana kirjoitti...

Voi mitä aarteita! Meillä kirjat tuottavat kovasti säilytysongelmia, haluaisin omistaa kaiken, mutta tila ei riitä mitenkään. Olen joutunut opettelemaan luopumisen taitoa.

Hyvä kakku hymyilyttää. Yksinkertaisista raaka-aineista saa ihmeitä aikaan!

Teija kirjoitti...

Nämä on just niitä sarjassamme aarteita toisille, rojua toisille. Aivan ihanat jutut! Itse perin aikoinaan mummini kaikki reseptit sun muut lehtileikkeet, ja tuolla ne kaapissa edelleen ovat, eivät kovassa käytössä, mutta ei tulisi mieleenkään hävittää.

Mukavaa viikonloppua! Ah, me taidetaan vihdoin lähteä oikeen yöpymään mökille! (ja siivoomaan..)

Anna kirjoitti...

Hiiriemo - Kirjoista on kyllä aika mahdoton luopua :) Olen myöskin opetellut luopumisen taitoa, etenkin kaiken turhan ostamisesta luopumista.

Teija - sanopas muuta! Tuskin minäkään koskaan teen yhtään mitään noista resepteistä, mutta on niitä kiva selailla, eikä tulisi mieleenkään heittää niitä pois.


Rentouttavaa viikonloppua kummallekin ja kiitos kun jaksatte kommentoida!